Terkini Khairy Jamaluddin dedahkan pemberian vaksin untuk remaja bawah 17 tahun akan dibuat serentak dengan pembukaan sekolah.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata pemberian vaksin kepada remaja berusia 12 hingga 17 tahun akan dilaksanakan serentak pada hari pembukaan sesi persekolahan akan datang. Menurut MalaysiaGazette, Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali telah dilantik untuk memikul tugasan sebagai penyelaras program vaksinasi kepada remaja. Kata beliau, Kita sudah bentangkan perancangan vaksinasi kepada remaja ini semasa… Continue reading Terkini Khairy Jamaluddin dedahkan pemberian vaksin untuk remaja bawah 17 tahun akan dibuat serentak dengan pembukaan sekolah.

Bengang bila ada yang pertikaikan orang tak vaksin boleh shooting. Tak boleh berdiam sekali ini respon dari Rita Rudaini buat ramai yang terkedu.

Sebelum ini pelakon Rita Rudaini mencetuskan kontroversi apabila berpendapat warga emas tidak sepatutnya dipaksa mengambil vaksin Covid-19.Terbaru, pelakon itu mempersoalkan mengapa ada rakan industri mempertikaikan individu belum menerima vaksin boleh menjalani penggambaran. Rita turut mengatakan mengapa perlu rezeki dengan rezeki orang lain serta meminta supaya bersangka baik dan percaya dengan rezeki Allah. “Awat la nak dengki dengan… Continue reading Bengang bila ada yang pertikaikan orang tak vaksin boleh shooting. Tak boleh berdiam sekali ini respon dari Rita Rudaini buat ramai yang terkedu.

3 orang pelajar nekad untuk buat laporan polis gara gara tak nak ambil vaksin. Rupanya pelajar anak kepada pelakon terkenal.

Ampang: Dua remaja lelaki dan seorang kanak-kanak perempuan membuat laporan polis bagi menyatakan hak mereka untuk menolak suntikan vaksin yang akan dilaksanakan kerajaan terhadap pelajar. Pelajar, Azrell Omar Azri Iskandar, 17, berkata, dia membuat keputusan untuk membuat laporan polis kerana tidak mahu mengambil v.aksin atas alasan bimbang sekiranya berlaku perkara tidak diingini terhadap dirinya. “Apa… Continue reading 3 orang pelajar nekad untuk buat laporan polis gara gara tak nak ambil vaksin. Rupanya pelajar anak kepada pelakon terkenal.

Akhirnya Tmj jumpa dengan 779 guru yang tak nak ambil vaksin. Rupanya ini punca kenapa guru tu tak mahu ambil vaksin.

Seramai 396 daripada 779 guru di negeri Johor membuat keputusan untuk tidak mengambil vaksin COVID-19 disebabkan memiliki keraguan. Sementara baki seramai 383 pula mengambil pendirian untuk menangguhkan pengambilan vaksinasi disebabkan menghadapi masalah alahan, hamil atau keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan. Menurut Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, alasan-alasan berkenaan dijelaskan oleh guru-guru berkenaan kepada… Continue reading Akhirnya Tmj jumpa dengan 779 guru yang tak nak ambil vaksin. Rupanya ini punca kenapa guru tu tak mahu ambil vaksin.

Tular tentang logam melekat lepas cucuk vaksin. Tak boleh berdiam sekali penjelasan melalui sudut fizik buat ramai yang tergamam.

Kecoh di media sosial sejak beberapa minggu lalu selepas ada dakwaan penerima vaksin Covid-19 ada ‘kesan sampingan’ yang boleh melekatkan objek logam pada badan. Dah ramai yang menyangkal dkwaan ini dengan hujah-hujah mereka. Tampil memberikan info mengenai dakwaan itu, seorang lelaki menjelaskan ‘kesan sampingan’ akibat vaksin itu melalui sudut fizik. Korang boleh tengok video yang… Continue reading Tular tentang logam melekat lepas cucuk vaksin. Tak boleh berdiam sekali penjelasan melalui sudut fizik buat ramai yang tergamam.

Ada berita gembira bagi orang yang dah ambil 2 dos vaksin. Pm dedahkan ada kelebihan yang ditunggu tunggu rakyat.

Terkini, kerajaan akan mengumumkan kelonggaran pergerakan kepada individu yang melengkapkan dua dos vaksinasi COVlD-19, esok atau lusa ini, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. Perdana Menteri berkata, ketika ini kerajaan dalam peringkat akhir untuk memutuskan perincian kelonggaran berkenaan. ” Esok atau lusa saya akan buat pengumuman yang ditunggu-tunggu ramai, membabitkan mereka yang sudah dapat dua dos… Continue reading Ada berita gembira bagi orang yang dah ambil 2 dos vaksin. Pm dedahkan ada kelebihan yang ditunggu tunggu rakyat.