Shuib mahu bersara dari dunia hiburan. Sekali Shuib tampil beri penjelasan.

Selepas kehilangan isteri tercinta, Allahy4rhamah Siti Sarah, pelawak Shuib mengambil keputusan untuk berehat daripada sebarang program hiburan buat sementara waktu. Ujarnya, keputusan tersebut diambil susulan jadual hariannya yang kini sudah berubah 100 peratus selepas isterinya pergi buat selamanya pada 9 Ogos lalu. “Sekarang, semuanya berubah termasuklah jadual harian saya termasuklah selepas Ayash Affan pulang ke… Continue reading Shuib mahu bersara dari dunia hiburan. Sekali Shuib tampil beri penjelasan.

Pernah mimpi bakal pergi menghadap illahi antara punca dia berubah. Rupanya pemergian Sarah juga jadi sebab Harris Anuar berubah.

Jika dilihat pada hantaran-hantaran Harris Annuar di Instagram sejak kebelakangan ini, banyak perkongsian tentang agama yang dibuat oleh pelakon dan pengacara itu. Selain perkongsian berbentuk Islamik, Harris, 28, turut melibatkan diri dengan aktiviti dakwah termasuk berguru dengan pendakwah bebas, Ebit Lew. Mungkin ramai bertanya, apakah yang menyebabkan Harris nekad untuk berubah dan mendalami ilmu agama?… Continue reading Pernah mimpi bakal pergi menghadap illahi antara punca dia berubah. Rupanya pemergian Sarah juga jadi sebab Harris Anuar berubah.

Dengan tak sengaja main lagu birthday. Sekali rakaman reaksi bapa Siti Sarah buat ramai sebak.

Hari lahir merupakan hari yang istimewa bagi setiap individu bagi mengenang kembali hari yang mana seseorang dilahirkan dan memulakan kehidupan di dunia. Kebiasaanya, mereka akan mengadakan sambutan seperti majlis bagi menyambut hari istimewa itu dengan menyediakan juadah serta turut diberikan hadiah. Namun, ia juga akan menjadi sambutan yang penuh dengan kerinduan jika seseorang itu telahpun… Continue reading Dengan tak sengaja main lagu birthday. Sekali rakaman reaksi bapa Siti Sarah buat ramai sebak.

Shuib akhirnya dah jumpa dengan Ayash Affan. Memang spesial betul hadiah dari Sarah buat Shuib.

Semalam, Shuib menerusi akaun Instagramnya memaklumkan bahawa dia akan melawat anak bongsunya, Ayash Affan di hospital hari ini. Menurut Shuib, hari ini merupakan kali pertama dia melihat dan menyentuh anak kesayangannya itu. ‘Muka macam daddy lah ibu’ Terbaru, Shuib memaklumkan dia telah meluangkan masa selama 3 jam di hospital bersama Ayash Affan yang kini sudah… Continue reading Shuib akhirnya dah jumpa dengan Ayash Affan. Memang spesial betul hadiah dari Sarah buat Shuib.

Dah sebulan pemergian Siti Sarah. Sebak bila Shuib kongsikan video anak sulung dah pandai berdikari.

Kehilangan insan bergelar ibu mereka, Siti Sarah Raissuddin yang telah menghadap Ilahi mengundang sebak ramai pihak. Sebelum ini, Momen hiba dikongsi sendiri oleh ayah mereka iaitu pelawak terkenal, Shuib dalam InstaStorynya. Namun kini setelah sebulan pemergian Siti Sarah,Shuib sering berkongsi keletah anak-anak yang kini sedang belajar berdikari. Terutama sekali Uwais anak sulungnya yang mempunyai wajah… Continue reading Dah sebulan pemergian Siti Sarah. Sebak bila Shuib kongsikan video anak sulung dah pandai berdikari.

Genap 30 hari pemergian Siti Sarah. Sebak bila tiba tiba ibu tiri luahkan sesuatu tentang Sarah.

Siti Fatimah Suberi iaitu Ibu tiri Siti Sarah memuatnaik video dengan kapsyen meluahkan kerinduan terhadap penyanyi berkenaan selepas genap 30 hari pemergiannya. Apa yang mendapat perhatian warganet adalah gelagatnya yang sentiasa happy serta dapat dilihat juga tasbih digital yang sentiasa dibawa bersama. Di komen semua dilihat sebak dengan perkongsian berkenaan dan mendoakan beliau ditempatkan dikalangan… Continue reading Genap 30 hari pemergian Siti Sarah. Sebak bila tiba tiba ibu tiri luahkan sesuatu tentang Sarah.

Uwais minta izin Shuib untuk buka akaun instagram sendiri. Tapi ribuan komen beri pandangan kalau Uwais buat macam ni.

Setelah beberapa ketika sejak kehilangan isteri tersayangnya iaitu Siti Sarah Raisuddin yang pergi buat selamanya akib4t kompl1kasi wab4k Cvd19, Shuib yang menjadi ibu dan juga ayah Kepada anak2 mereka sekarang. Shuib menjaga 4 orang anaknya iaitu yang sulung Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, dan yang bongsu termasuk baby Ayash… Continue reading Uwais minta izin Shuib untuk buka akaun instagram sendiri. Tapi ribuan komen beri pandangan kalau Uwais buat macam ni.

Video nyanyian hari jadi buat Abang Siti Sarah yang ada di hospital. Tapi bila dengar je suara dia buat ramai yang sebak.

Abang kepada penyanyi terkenal Siti Sarah Raisuddin iaitu Firdaus Raisuddin yang pernah ditidurkan akibat dijangkiti wabak covid 19 sebelum ini, masih mendapatkan rawatan dan keadaannya kini sudah stabil. Difahamkan paru-paru kanan beliau rosak, namun bersyukur kerana ia boleh pulih dan mengambil masa sekitar 3 hingga 4 bulan untuk sembuh. Menerusi perkongsian pelawak dan usahawan terkenal… Continue reading Video nyanyian hari jadi buat Abang Siti Sarah yang ada di hospital. Tapi bila dengar je suara dia buat ramai yang sebak.

Atok beri pengajaran yang agak menyakitkan dengan niat nak kuatkan cucu cucunya. Tapi sekali ramai pula yang terkesan dan sebak dengan rakaman ini.

Anak-anak merupakan anugerah terindah buat setiap pasangan yang berkahwin. Dikurniakan dengan anak2 yang mendengar kata dan selalu menyejukkan hati ni impian setiap ibu bapa di luar sana. Viral hari ni video yang dimuatnaik di laman Instagrams allahy4rhamah Siti Sarah Raisuddin yang kini diuruskan oleh suaminya Shuib. Video tentang telatah anak2 mereka yang suka berdrama apabila… Continue reading Atok beri pengajaran yang agak menyakitkan dengan niat nak kuatkan cucu cucunya. Tapi sekali ramai pula yang terkesan dan sebak dengan rakaman ini.

Selepas tular rakaman Raissuddin termenung seorang diri di balkoni. Terus Shuib bergerak melawat tempat abadi isterinya.

“Rindu seorang ayah,” tulis pelawak dan pelakon, Shuib sebagai keterangan terhadap video mengenai bapa mentuanya, Raissuddin Hamzah. Menerusi video yang dimuat naik menerusi Instagram Story itu, Raissuddin kelihatan sedang duduk sendirian di luar balkoni kediaman Shuib. Paling menyentuh perasaan, apabila bekas penyanyi dan pelakon terkenal era 1980-an ini memainkan lagu Kesetiaan nyanyian Allahyarham Siti Sarah… Continue reading Selepas tular rakaman Raissuddin termenung seorang diri di balkoni. Terus Shuib bergerak melawat tempat abadi isterinya.