Nak menangis rasanya. Noorkhiriah dedah dah ada 4 van untuk bantu pesakit yang telah tiada dan dia dedahkan macam mana boleh terfikir.

Pejam celik, sudah setahun lebih usia Pertubuhan Amal Nur By Khiriah yang diusahakan oleh pelakon Noorkhiriah bersama suaminya, Azfaizul Ahtan. Badan amal yang memberi bantuan pengurusan jnz4h secara percuma itu bermula dengan hanya satu van jnz4h yang pada asalnya adalah kenderaan pelbagai guna milik pasangan tersebut. “Bila kenang balik, rasa hendak menangis, seperti mimpi buat… Continue reading Nak menangis rasanya. Noorkhiriah dedah dah ada 4 van untuk bantu pesakit yang telah tiada dan dia dedahkan macam mana boleh terfikir.

Menteri Kewangan dedah ada 700k penerima BKC tiada akaun bank. Sekali PM arah buat macam ni buat ramai lega.

Lebih 700,000 penerima Bantuan Khas Cov1d-19 (BKC) didapati tidak mempunyai akaun bank, menurut data Kementerian Kewangan. Sehubungan itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengarahkan Kementerian Kewangan menyediakan baucar tunai bagi memastikan bantuan diberikan kepada penerima tanpa sebarang kelewatan. Kenyataan yang dikeluarkan oleh Pejabat Perdana Menteri pada Isnin memaklumkan, Ismail Sabri meminta Kementerian Kewangan agar… Continue reading Menteri Kewangan dedah ada 700k penerima BKC tiada akaun bank. Sekali PM arah buat macam ni buat ramai lega.

Video nyanyian hari jadi buat Abang Siti Sarah yang ada di hospital. Tapi bila dengar je suara dia buat ramai yang sebak.

Abang kepada penyanyi terkenal Siti Sarah Raisuddin iaitu Firdaus Raisuddin yang pernah ditidurkan akibat dijangkiti wabak covid 19 sebelum ini, masih mendapatkan rawatan dan keadaannya kini sudah stabil. Difahamkan paru-paru kanan beliau rosak, namun bersyukur kerana ia boleh pulih dan mengambil masa sekitar 3 hingga 4 bulan untuk sembuh. Menerusi perkongsian pelawak dan usahawan terkenal… Continue reading Video nyanyian hari jadi buat Abang Siti Sarah yang ada di hospital. Tapi bila dengar je suara dia buat ramai yang sebak.

Viral tentang wanita positif covid 19 bersalin sendiri. Tak boleh berdiam sekali Jknj tampil beri penjelasan.

Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ) mengesahkan bahawa dakwaan seorang wanita yang melahirkan anak secara bersendirian dalam satu kejadian di Hospital Sultan Ismail (HSI) di Johor Baru pada 31 Julai lepas, adalah benar. Menurut laporan Malaysiakini, Pengarah JKNJ Datuk Dr Aman Rabu berkata, aduan wanita berusia 36 tahun itu yang juga merupakan pesakit positif Covid-19 itu adalah… Continue reading Viral tentang wanita positif covid 19 bersalin sendiri. Tak boleh berdiam sekali Jknj tampil beri penjelasan.

Aishah terpaksa dibawa ke hospital lepas disahkan positif covid 19. Sekali ini pula yang terjadi lepas tu.

PENYANYI Aishah yang disahkan positif Covid-19 terpaksa dikejarkan ke Hospital Ampang, Kuala Lumpur pada malam Isnin. Menerusi Instagram, Aishah atau nama sebenar Wan Aishah Wan Ariffin, 56, berkata, ini pengalaman mencemaskan apabila dia dibawa ke hospital menaiki ambulans. Beberapa jam sebelum dibawa ke hospital, penyanyi lagu Janji Manismu ini memaklumkan dia positif virus berkenaan selepas melakukan ujian calitan atau… Continue reading Aishah terpaksa dibawa ke hospital lepas disahkan positif covid 19. Sekali ini pula yang terjadi lepas tu.

Ada kala rasa macam sihat ada kalanya kurang tenaga. Abang Siti Sarah tampil beritahu keadaan terkini dirinya.

Keadaan kesihatan abang kepada penyanyi Allahyrham Siti Sarah iaitu Ahmad Firdous Raissuddin semakin baik selepas hampir sebulan bertarvng nywa meIawan v1rus C0vd19. Berk0ngsi perkembangan terkini, Ahmad Firdous berkata jangk1tan tersebut menyebabkan bahagian p4ru-p4runya r0sak dan memerlukan masa untuk puIih seperti sedia kala. “Ramai yang nak tahu keadaan sebenar saya. Maaf saya tak dapat nak nak baIas… Continue reading Ada kala rasa macam sihat ada kalanya kurang tenaga. Abang Siti Sarah tampil beritahu keadaan terkini dirinya.

29 hari berdepan dengan situasi Covd19. Sekali bila dah stabil ini pula yang Fazli Zainal rasa.

Selepas 29 hari dirawat di Hospital Ampang akibat jangkitan Covid-19, penyanyi Fazli Zainal meluahkan rasa syukur apabila dibenarkan pulang ke rumah, semalam. Katanya, pengalaman berdepan v1rus menakutkan sepanjang tempoh itu dengan akhirnya sembuh semula umpama diberikan peluang kedua untuk berbakti. “Alhamdulillah, saya sudah dibenarkan keluar dari wad hari ini (semalam) selepas 29 hari berada di… Continue reading 29 hari berdepan dengan situasi Covd19. Sekali bila dah stabil ini pula yang Fazli Zainal rasa.

DG Hisham beri peringatan ini buat individu yang dah lengkap 2 dos vksin. Dan DG Hisham turut dedahkan apa yang akan berlaku buat ramai rasa seram.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah mengingatkan orang ramai yang sudah lengkap dua d0s v4ksinasi agar tidak menyalahgunakan kelonggaran yang diberikan kerajaan. Katanya, negara akan berdepan pertempvran lagi sekiranya rakyat meng4baikan disiplin wajib pemantauan diri. “Individu yg lengkap menerima dua d0s v4ksin dingatkan supaya tidak menyalahgun4kan hak istimewa atau kel0nggaran sekatan yang… Continue reading DG Hisham beri peringatan ini buat individu yang dah lengkap 2 dos vksin. Dan DG Hisham turut dedahkan apa yang akan berlaku buat ramai rasa seram.

Sanggup pilih untuk tak kahwin demi nak jaga keluarga. Wani Comel pernah muat naik status ini sebelum pergi buat selamanya.

”Sanggup tak kahwin demi nak jaga adik dan mak.. maafkan adik abang..” Demikian status yang dimuat naik oleh Allahyrham Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau Wani ComeI yang telah pergi malam tadi ak1bat jngkitan COVlD-19. Allahyrham Wani ComeI, 19, memuatnaik status itu pada 24 Julai berkongsi perasaannya selepas sehari pemrgian abangnya, Mohd Saidan Ibrahim yang pergi… Continue reading Sanggup pilih untuk tak kahwin demi nak jaga keluarga. Wani Comel pernah muat naik status ini sebelum pergi buat selamanya.

Wani Comel telah pergi buat selamanya akibat sakit ini. Sekali tak sangka pada hari yang sama wanita ini juga disahkan telah tiada.

Personaliti media sosial yang pernah tular mengenai kisah obesiti nya , Wani Comel dilaporkan telah pergi buat selamanya pada jam 9 malam tadi (Rabu) dipercayai akibat jangkitan COV1D-19. Wani Meninggal Dunia Bersama Teman Rapat Sebelum itu, difahamkan anak kepada pengendali sebuah akaun medial sosial popular yang juga penjaga Wani, Putri Nur Rabiatul Nabibah Binti Riduan… Continue reading Wani Comel telah pergi buat selamanya akibat sakit ini. Sekali tak sangka pada hari yang sama wanita ini juga disahkan telah tiada.