Caprice masih tak nak balik Malaysia. Tak boleh berdiam sekali pihak polis terpaksa minta bantuan agensi ni untuk cari Caprice dan Nadir.

HAMPIR dua bulan berada di Mesir selepas gagal memasuki Gza, Plestin, panyanyi rap Caprice akhirnya memberi bayangan untuk kembali ke Malaysia dalam masa terdekat. Bagaimanapun Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli, 33, berkata dia perlu melengkapkan beberapa tugasan berkaitan misi jangka panjang Road To Al Aqsa 2040.

“Saya benci apabila kata-kata saya menjadi kenyataan, korang nak kirim apa-apa tak dari sini?” “See you soon Malaysia, nak selesaikan kerja-kerja saya dulu baru saya balik,” ujarnya. Caprice berkongsi perkara itu di media sosial sebagai respons kepada pertanyaan warganet sama ada dia akan mengotakan janjinya untuk pulang ke Malaysia selepas berlaku perubahan kepimpinan kerajaan.

Polis akan rakam keterangan Nadir, Caprice dalam talian

Polis akan merakam keterangan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dan penyanyi rap, Ariz Ramli atau Caprice secara dalam talian dalam masa terdekat.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, berkata pihaknya sedang meneliti tarikh sesuai untuk berbuat demikian. Beliau berkata, rakaman percakapan itu susulan laporan dibuat pendakwah terkenal,

Ebit Lew yang mendakwa diftnh beberapa individu menerusi media sosial, berkaitan misi kemanusiaan di Semenanjung Gza, Plstin. “Kami giat berhubung dengan dua individu berkenaan untuk mencari tarikh sesuai dan ambil keterangan mereka secara dalam talian.

“Tindakan dan arahan lain berkaitan kes itu sudah diambil termasuk laporan daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) membabitkan kenyataan di media sosial,” katanya kepada BH, hari ini.

Polis minta bantuan Interpol berhubung dengan Caprice, Nadir

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memohon bantuan Interpol bagi berhubung dengan aktivis kemanusiaan, Caprice dan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman.

Memberitahu Utusan Malaysia, Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintenden Ashari Abu Samah berkata, sehingga kini pihaknya belum memperoleh tarikh untuk mengambil keterangan kedua-dua mereka.

Sumber : BHARIAN ONLINE / UTUSAN ONLINE / MSTAR ONLINE

Sakit hati dengan personaliti dakwah Ustaz Ebit Lew. Takboleh berdiam sekali Caprice nekad untuk buat benda ni.

RASA sakit hati dengan sikap personaliti dakwah Ebit Lew dan kritikan berpanjangan orang ramai akhirnya membawa kepada tindakan balas penyanyi rap Caprice.

Menurut Caprice atau Ariz Ramli, 33, langkah berdiam diri bukan lagi pilihan terbaik sebaliknya dia kini tampil mempertahan serta menjawab pelbagai tuduhan Ebit yang disifatkan sebagai ftnah.

“Caprice tidak boleh berdiam lagi dah. Terlalu banyak ugtan diterima… jadi terpulang la. Kita akan explain satu per satu dan pertahankan tdhan.

“Ftnah adalah benda yang salah dalam Islam, lagi teruk daripada mmbnh. InsyaAllah in the end, you will see and understand why I am hurt and why selama ni satu Malaysia kena tipu. “Air mata dan kopiah tu tidak boleh selamatkan kamu lagi dah,” katanya menerusi perkongsian terbaharu di Instagram pada Rabu.

Menerusi posting yang dilabelkan sebagai ‘ftnah 1’, Caprice memuat naik rakaman audio penjelasan Ebit baru-baru yang mendakwa penyanyi berkenaan menolak dan menepis ketika mereka sedang bersalaman dan berpelukan selepas mengadakan pertemuan di Mesir.

Bukan itu sahaja, Caprice turut berkongsi tangkap layar mesej perbualan menerusi aplikasi WhatsApp bertarikh 1 Julai lalu yang antara lain berkaitan pertanyaan kebenaran untuk berkongsi video pertemuan mereka.

Tiada apa yang mencurigakan menerusi perbualan berkenaan kerana masing-masing berbalas teks dan emoji dalam suasana kemesraan. Dalam pada itu Caprice turut menyentuh tentang isu penafian Ebit berhubung dkwaan Caprice sebelum ini bahawa pendakwah berkenaan terpaksa melutut dan mencium kaki menteri di Palestin.

“Tentang isu melutut… apa dia janji kepada Caprice di hotel dan apa yang berlaku di sana buatkan Caprice sakit hati, semua akan dijawab. “I am sorry but I cannot take caci dan mki anymore sementara orang-orang kuat susun strategi untuk sembunyi Caprice,” katanya.

Untuk rekod Caprice dikatakan cuba mengada-adakan cerita selepas Ebit membuat penjelasan terbuka berhubung pertemuannya dengan seorang menteri tempatan di sana.

Susulan itu difahamkan Caprice menerima kritikan daripada orang ramai kerana dikatakan berbohong.

Bagaimanapun menerusi siri pendedahan kali ini, Caprice turut berkongsi mesej yang dihantar kepada Ebit di Instagram pada Sabtu, dipercayai bertarikh 24 Julai iaitu dua hari selepas pendakwah berkenaan membuat kenyataan media.

“Salam ustaz, minta tolong ustaz sendiri jelaskan tentang isu melutut tu. “Satu Malaysia dah maki cci Caprice sedangkan ustaz sendiri yang beritahu dalam hotel yang ustaz terpaksa buat muka sedih dan melutut.

“Tak payah beritahu details, hanya bab itu sahaja. Caprice dah tak nak bergbalah, dah tak nak masuk campur,” katanya seperti yang tertulis pada tangkap layar berkenaan. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Kecoh tentang Muhyiddin Yassin nak letak jawatan. Tiba tiba Caprice bersuara pilih Hishammuddin Hussein sebagai Pm Malaysia yang baru.

Penyanyi rap Caprice menyatakan sokongannya kepada Menteri Kanan Luar Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein sebagai ahli politik yang layak diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-9 bagi menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menerusi laman sosial Instagram, Caprice lantang menyuarakan sokongannya itu untuk tatapan umum. Menurut pemilik nama sebenar Ariz Ramli ini, 33, selain Hishammudin, dia turut menyokong Anwar Ibrahim sebagai calon terbalik untuk menggalas tanggungjawab itu.

“Ramai tanya Caprice kenapa pilih Datuk Seri Hishammuddin. Guys, its not about apa yang kita pilih. Ini hanya berdasarkan ramalan saya. Based on the world agenda, yang paling sesuai for the world agenda adalah Datuk Seri Hishammuddin atau Anwar Ibrahim.

“Kalau kita kaji siapa yang dia baru-baru jumpa, siapa belakang dia, apa dia buat baru-baru ni, dan kalau kita lihat akaun media sosial Datuk Seri Hishammuddin, sudah cukup cantik sebagai akaun media sosial seorang Perdana Menteri.

“Jadi berdasarkan siapa dia jumpa, berdasarkan world agenda, berdasarkan akaun media sosial, dua tokoh itu memenuhi kriteria world agenda. Tapi kalau kita nak keluar daripada world agenda, siapa lagi senior yang boleh lead Malaysia, someone like Ku Li atau Anwar Ibrahim dan juga Datuk Seri Hishammuddin,” kata Caprice di ruangan IG stories miliknya.

Semalam media memetik Ahli Majlis Pimpinan Bersatu, Datuk Seri Redzuan Yusof, mengesahkan Tan Sri Muhyiddin Yassin akan menyerahkan surat peletakan jawatannya kepada Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara, pada Isnin.

Caprice yang kini berada di Mesir meneruskan perjuangannya ke Plstin secara solo selepas pasukannya sudah pulang ke Malaysia. Pelantun lagu Xde Hal Bro itu berangkat ke Mesir pada 24 Jun lalu bagi menyertai misi bantuan ke Gza.

Sumber : Gempak

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *