2 ahli keluarga pergi menghadap illahi. Zizan Razak dedahkan 24 ahli keluarga disahkan positif covid 19.

Pelawak dan pengacara Zizan Razak menasihati orang ramai agar tidak memandang ringan pandemik C0vld-19. Zizan berkata, dia cukup terkesan apabila 24 ahli keluarga yang terdiri daripada ibu saudara, sepupu dan sanak saudara dijangkiti C0vld-19 serentak.

Lebih menyedihkan, katanya, covid-19 juga mngrbnkan dua ahli keluarga yang berada di Dungun, Terengganu. “C0VlD-19 bukan perkara main-main. Menambahkan kerisauan apabila berdepan pengalaman ibu saudara bersama empat sepupu yang rapat disahkan positif.

“Lebih menakutkan, bapa mentua ibu saudara dan pembantu rumah menjadi krbn dalam sekelip mata selepas dijangkiti,” katanya. Tambah Zizan, perkara tersebut menyebabkan dia trauma dan ngri untuk keluar dari rumah.

“Saya dan ibu, Anai Ibrahim tinggal di Kuala Lumpur jadi takut mahu keluar rumah. Pelbagai kisah, pengalaman dan teladan ahli keluarga yang positif menimbulkan banyak kesedaran, setiap langkah perlu waspada dan jaga prosedur operasi standard (SOP) bagi mengelakkan jangkitan.

“Jujurnya, saya tiada keberanian nak keluar bekerja dengan jumlah harian positif C0VlD-19 melebihi 20,000. “Saya boleh mohon surat Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas dasar kerja, namun, saya harus memikirkan nywa dan keselamatan ibu yang tinggal sebumbung dengan saya.

“Lagi pun, kerisauan saya lebih tinggi dengan pengalaman saudara mara dijangkiti C0VlD-19. Ia juga menyebabkan hati saya tidak seronok bekerja di luar. “Kita dapat lihat seorang demi seorang menjadi korbn pandemik, termasuklah rakan baik, Siti Sarah Raissuddin yang menghmbuskan nafas terakhir pada Isnin lalu,” katanya kepada BH Online.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Zizan Razak sempat kongsikan gambar semasa kecil untuk ucapan hari lahir abangnya. Sekali lain pula yang warganet perasan.

Pelawak dan pelakon, Zizan Razak mengimbas kembali kenangan sewaktu kecil bersama abangnya, Hafiza Razak. Zizan berkongsi foto ‘throwback’ itu menerusi kemas kini terbaru akaun Instagramnya sempena ulang tahun kelahiran abang kesayanganya.

“Happy birthday to my big brother @hafizarazak semoga semua berjalan lancar dan dipermudahkan dan dimurahkan rezeki. Sentiasa dilindungi Allah dan panjang umur. #happybirthday #sibling,” tulisnya. Bagaimanapun, apa yang menarik perhartian bukanlah gelagat Zizan di dalam foto tersebut sebaliknya bahagian hidungnya.

“Dulu Hidung Tak La Macam Senapang Sangat” – Kongsi Foto Sewaktu Kecil, Hidung Zizan Pula Jadi Perhatian. “Dulu Hidung Tak La Macam Senapang Sangat. Kongsi Foto Sewaktu Kecil, Hidung Zizan Pula Jadi Perhatian

Menerusi ruangan komen, rata-rata pengikutnya tinggalkan coretan berbentuk gurauan semata-mata untuk mengusik Zizan. “Dulu hidung tak lah macam senapang sangat,” komen @hilmihalim. “Time kecik tak adalah tinggi nau hidung, sekarang bakpe die meninggi nau tu bang,” usik @famy420

“@zizanrazak869 time ni hidung awak belum besau lagi eh… Tapi walau macam mana pun saya minat awak! Time ni awak comey je eh” coret @norah_hanns. Terdahulu, Zizan sebelum ini memang terkenal dengan bentuk hidung yang mancung di kalangan peminatnya.

Sumber : GEMPAK / IG Zizan Razak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Tular Apabila Komen Zizan Razak Itu Dibalas Oleh Kekasihnya. Kini Uyaina Tampil Dedahkan Sesuatu Yang Mengejutkan.

Foto pelawak Zizan Razak bersama Uyaina Arshad berserta kapsyen seakan-akan ingin memikat aktres itu yang dimuat naik di Instagram miliknya baru-baru ini menarik perhatian warganet.

Uyaina atau nama sebenarnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad, bagaimanapun menganggap kapsyen itu sekadar gurauan memandangkan Zizan mengetahui hubungannya dengan penyanyi Raja Shahiran.

Malah, Uyaina turut terhibur membaca komen balas Zizan kepada Raja Shahiran yang mendoakan agar hubungan dia dan penyanyi itu kekal hingga ke jannah.

“Gambar tu diambil selepas kami selesai merakam satu babak bersama dalam telemovie Puteri Bulan. Saya tahu dia bergurau, saya tak kisah pun… lagi terhibur ada la. Dia pun sebenarnya tahu saja saya rapat dengan Raja Syahiran, jadi tak ada isu pun. Lagi saya rasa kelakar bila Zizan balas komen Raja Shahiran macam itu,” katanya kepada mStar.

Spekulasi hubungan cinta Uyaina dan Raja Shahiran mula timbul selepas foto pasangan itu berpakaian sedondon ketika menghadiri majlis resepsi pelakon Mira Filzah menjadi tular pada 7 September lalu.

Menerusi laporan mStar pada 25 September lalu, Raja Shahiran mengakui dia dan model muslimah itu kini dalam fasa mengenali satu sama lain. Dalam pada itu, Uyaina yang terkenal dengan watak Usu Sakinah dalam drama Perempuan Tanpa Dosa memberitahu dia belum mempunyai perancangan untuk berkahwin buat masa kini. Menurut Uyaina, dia mahu memberi perhatian kepada karier seni terlebih dahulu selain ingin mencuba pelbagai watak di masa hadapan.

“Di usia ini, saya bukan main-main dah mencari pasangan, cuma sekarang kami lebih fokus kepada karier masing-masing. Lagipun masih baharu sangat bertapak dalam industri seni. Kalau boleh saya nak cuba watak lain sikit… saya nak orang nampak bakat saya. Nak jadi pelakon yang versatile tak boleh duduk dalam zon selesa, kena banyak cuba benda baru,” ujarnya.

Warganet Suruh Kahwin Cepat. Ternyata Beberapa Perkongsian Yang Dibuat Oleh Uyaina Arshad Bersempena Ulang Tahunnya Raih Perhatian Gara Gara Ini

Pelakon dan pengacara Uyaina Arshad meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke-28 bersama orang tersayang termasuklah penyanyi Raja Syahiran.Menerusi laman sosial Instagram, Uyaina berkongsi beberapa keping foto sambutan hari jadinya yang diadakan di sebuah hotel di ibu kota.Meraikannya bersama teman-teman kesayangan, Uyaina turut memberikan satu hantaran istimewa ditujukan pada Syahiran untuk tujuan penghargaan.

Sebelum hari ini berakhir, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada jiwa indah ini. Kerana menjadi seorang yang sangat sweet dan manusia paling caring yang saya pernah kenal. Saya berterima kasih kerana berkongsi hati emas awak dan saya doakan kebahagiaan dan kejayaan buat awak.“Awak memang seorang yang sangat baik. Semoga sentiasa berada di dalam pelukan Allah. Dan semoga dapat menjadi anak yang terbaik dalam keluarga. Thank you, Kiev,” tulis Uyaina sebagai kapsyen.

Tidak hanya ucapan manis, Uyaina turut ‘tagged’ nama Instagram Syahiran tepat di hatinya.Hasil tinjauan Gempak di ruangan komen, rata-rata wargamaya mendoakan agar pasangan ini bertemu jodoh.Malah, ramai juga yang meminta Uyaina dan Syahiran agar segera berkahwin.“Eh ada bau nasi minyak laaa,” usik seorang wargamaya.“Semoga kalian bertemu jodoh dan berbahagia berdua,” komen seorang wargamaya.“Wow bersemutlah. Semoga berjodohan dunia akhirat,” tulis seorang wargamaya.“Ada jodoh ni, muka sama cantik saam comel,” ujar seorang wargamaya.

“Hancur hati saya my Usu Sakinah dah ada boyfriend,” rajuk seorang wargamaya.“Cepat kahwin!” pesan seorang wargamaya lagi.Dalam laporan Gempak bertarikh 11 September lalu, pasangam ini mengakui sedang mengenali hati budi.Terdahulu, dakwaan mengatakan Uyaina dan Syahiran menjalin hubungan timbul selepas mereka sering berbalas komen mesra di laman Instagram.Menguatkan lagi khabar angin, mereka tampil berdua ke majlis resepsi perkahwinan Mira Filzah dengan menyarungkan busana sedondon.

Ambil Inisiatif Untuk Jalani Ujian Saringan. Uyaina Arshad Tanpa Segan Silu Berkongsi Perasaan Anehnya Ketika Membuat Ujian Tersebut Dan Rata Rata Peminat Juga Kongsi Pengalaman

Seperti yang kita sudah tahu, penularan pandemik COVID19 telah menimbulkan kerisauan ramai pihak selepas kes baharu wabak tersebut dilaporkan kembali meningkat sejak awal Oktober ini. Pelakon dan pengacara,Uyaina Arshad misalnya turut mengambil inisiatif untuk jalani ujian saringan COVID19 ( Swab Test ).

Shaidatul Naseha Uyaina Arshad atau lebih gemar dipanggil Uyaina,berkongsi ketika dirinya menjalani ujian tersebut.“Orang lain buat swab test ni relax je. Tak sakit pun. Tapi, Yana rasa sakit. Doktor j0lok hidung je, tapi rasa sampai ke otak.“Padahal doktor buat dah sehabis lembut dah.“Bismillah. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua & dijauhkan dari wabak Cov1d-19 aamiinnn And thank you to our frontliners, our heroes,” tulisnya.

Pada masa yang sama, rata-rata peminat turut berkongsi pengalaman masing-masing di ruangan komen entri berkenaan.Video: Instagram Uyaina ArshadApa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber : MH

Pelik Bila Ada Segelintir Peminat Gemar Tentukan Kehidupan Artis Kegemaran Mereka. Uyaina Arshad Dedahkan Situasi Yang Dia Alami Sepanjang Kariernya

Uyaina tidak mahu terganggu dengan segelintir peminat yang dianggap bukan peminat sebenar.STATUS yang dimuat naik pengacara dan pelakon Uyaina Arshad di laman Twitter miliknya mengundang pertanyaan dalam kalangan warganet .Menerusi perkongsian tersebut, Uyaina, 28, berkata terdapat segelintir individu yang dianggap bukan peminat sebenar gemar menyusun jalan kehidupan artis kesayangan mereka.

Menurut pemilik Saidatul Naseha Uyaina Arshad ini, memilih pasangan dan menentukan perkongsiannya di laman sosial bukan untuk memuaskan hati semua pihak dan dia tidak mahu terganggu dengan perkara tersebut. Status yang dimuat naik Uyaina tarik perhatian.“Lucunya bila ada sesetengah individu digelar ‘peminat dan pengikut’ yang gemar menyusunkan kehidupan artis kegemaran mereka.

“Dengan siapa kita perlu pilih untuk bersama, apa yang kita perlu dan tak perlu kongsi di media sosial bukan untuk memuaskan hati anda.”Bnci dengan semua yang anda mahukan. Saya tidak akan terganggu dengan perkara itu. Saya mempunyai kehidupan untuk diteruskan,” kata Uyaina.

Biarpun pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan ini tidak menjelaskan lebih terperinci mengenai status tersebut namun rata-rata peminat menyokong dan bersetuju dengan kenyataan itu.”Sokong kak Yana… peminat tak payah masuk campur hal peribadi.”Elakkan peminat yang toksik kak Yana. Fokus dengan impian awak seterusnya,” komen beberapa peminatnya.

Foto Uyaina dan Raja Syahiran memakai baju sedondon di majlis resepsi Mira Filzah jadi tular.Sebelum ini, Uyaina dikatakan mempunyai hubungan cinta dengan penyanyi Raja Syahiran selepas foto mereka memakai baju sedondon berwarna putih ketika menghadiri majlis resepsi pelakon Mira Filzah menjadi tular.

Menerusi laporan mStar pada 25 September lalu, Raja Syahiran atau nama sebenarnya Raja Syahiran Raja Azharianshah, 27 berkata dia tidak menjangkakan foto mereka itu akan menarik perhatian warganet .Bagaimanapun, Raja Syahiran mengakui dia dan model muslimah itu dalam proses mengenali satu sama lain namun soal berkahwin itu bukan menjadi fokus utama mereka.-mstar

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *