Tular gambar Ustaz Don lakukan sembah hormat terhadap Dr Zulkifli. Sekali ini penjelasan Menteri Agama.

Baru-baru ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri telah terlibat dalam rancangan siaran langsung bersama Ustaz Don dan beberapa artis lain yang membincangkan isu norma baru dalam ibadat haji.

primary); font-family: var(–global–font-secondary); font-size: var(–global–font-size-base);”>Ia merupakan program yang bagus sebab beri macam-macam info tentang haji di musim pandemik ni, namun tup-tup di media sosial viral pula gambar yang memperlihatkan aksi Ustaz Don dilihat seperti melakukan ‘sembah hormat’ kepada Dr Zulkifli yang dirakam lensa kamera.

E6Tn 3Vvkaignsr
“Kenapa dia macam sembah?”  Foto tersebut kemudian viral di Twitter dan telah menjadi perbualan hangat netizen di mana kebanyakannya bertanya apakah rasional di sebalik perlakuan Ustaz Don tersebut. Namun ada juga yang mengatakan Ustaz Don berbuat demikian kerana dia tidak boleh salam Dr Zulkifli dan perlakuan itu dibuat untuk menunjukkan tanda hormatnya kepada bekas Mufti Wilayah Persekutuan itu.“Ia cuma gambar kandid diambil jurugambar” <